Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget beslut

/
  • Martin Westin, ordförande i kyrkonämnden väntar på att få fastighetsnämndens förslag hur framtiden för skötseln av Borgsjö/Haverö kyrkliga samfällighets utemiljö ska lösas.

I maj fick Borgsjö/Haverö kyrkliga samfällighet bakläxa av länsrätten för sitt anbudsförfarande för skötsel av församlings utemiljö.
— Nu har vi lämnat frågan till fastighetsnämnden, säger kyrkonämndens ordförande Martin Westin.

Annons
När det stod klart att församlingen hade antaget ett anbud som låg 100 000-tals kronor över det lägsta överklagades beslutet till länsrätten.
Och samma dag som överklagandet kom in tog länsrätten beslut om att undanröja församlingens beslut om vem som skulle få anbudet.
Sedan dess går arbetet vidare vid kyrkogårdarna och den personal som jobbat som vaktmästare i församlingen jobbar vidare.
Men församlingen har anställt en arbetsledare under fyra månader för skötseln av kyrkans uteområden.
Den som anställts är den som fick anbudet av kyrkan.
Martin Westin ser inget fel i detta.
Vi har anställt honom under fyra månader. Och vi hade ingen annan kandidat som vi ansåg hade kunskap om att sköta kyrkans grönytor, säger Martin Westin.
Vid ett möte inom församlingen beslutades att frågan hur kyrkan ska gå vidare med skötseln av församlingens uteområden nu skjuts över till fastighetsnämnden.
De har fått frågan för utredning och sedan får de komma till oss med ett beslut, fortsätter Martin Westin.
En av punkterna som länsrätten pekade på när man underkände församlingens beslut var att anbudsförfrågan inte hade lämnats ut inom EU.
Men från ochn med första februari nästa år så behöver vi bara gå ut lokalt när vi lämnar ut att arbete på anbud. Det här måste lösa, slutar Martin Westin.

Mer läsning

Annons