Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu lugnt i länets minst brottsliga kommun 

/

Ånge är den kommun i Västernorrland med minst antal anmälda brott, och än så länge har juni varit årets värsta månad.

Annons

Det mest anmälda brottet i Ånge under 2014 var stöldbrott, med totalt 204 anmälningar. I år har hittills 79 stöldbrottsanmälningar gjorts, något färre än samma period 2014.

Det näst vanligaste brottet är hot-, kränknings- och frihetsbrott, med 112 anmälningar förra året. Hittills i år och under samma period förra året har 70 brotts under den kategorin anmälts.

I Västernorrland anmäldes 2014 30 107 brott, och Ånge kommun hade minst antal anmälningar i länet. Även räknat på antal brott per 100 000 invånare anmäls minst brott i Ånge.

Än så länge har juni varit den månad med flest polisanmälningar i kommun, med lika många anmälningar som juni 2014. Förra årets värsta månad var oktober, med totalt 70 anmälningar om brott.

Den lugnaste månaden 2014 var februari, och december. Båda de månaderna anmäldes 46 brott vardera. Årets hittills lugnaste månad är också februari, med 35 polisanmälningar, varav majoriteten var hot-, kränknings- och frihetsbrott.

Det ovanligaste brottet som anmäls i kommunen är vapenbrott, där endast tre anmäldes under 2014. I länet anmäldes totalt 179 vapenbrott under samma år.

Mer läsning

Annons