Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anstalten blir tillfälligt flyktingboende

/
  • Ett Stockholmsbaserat bolag har fått tilldelningsbeslut om att öppna ett tillfälligt flyktingboende i Viskan.

Anstalten i Viskan blir tillfälligt flyktingboende. Ett tilldelningsbeslut har meddelats, och bara detaljer återstår innan boendet får tas i drift.

Annons

Vi har tidigare berättat om de planer som finns om att öppna flera nya tillfälliga flyktingboenden i Ånge kommun, bland annat i före detta Bolbyskolan och Viskananstalten.

Och i det sistnämnda fallet så har man nu kommit ytterligare ett steg på vägen i och med att ett tilldelningsbeslut meddelats.

Enligt Migrationsverket så är det dock inte Bert Karlssons bolag Jokarjo AB, som också var med i anbudsgivningen för Viskan, som kommer att stå bakom verksamheten.

– Det är Bredden Thai House AB som fått tilldelningen i Viskan, säger Tobias Brännlund, biträdande enhetschef på Migrationsverket i Sundsvall.

Det enda som nu återstår att göra innan boendet får öppna är ett besök på plats för att se så anläggningen håller vad som lovats i upphandlingen.

– Man kommer att göra en besiktning först och se att de uppfyller de skall-krav som ställs, säger Tobias Brännlund, biträdande enhetschef på Migrationsverket i Sundsvall.

Beskedet om boendet landade hos Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson under onsdagen, och han efterlyser en bättre dialog med Migrationsverket.

– Man skulle vilja ha någon form av framförhållning. Vi vet till exempel ingenting om hur många barn som kan komma att placeras här, säger Sten-Ove Danielsson, som inte kan se anstalten som ett lämpligt boende för barn.

Tilldelningsbeslutet innebär att det inom kort kommer finnas tre flyktingboenden i kommunens östra delar. Två i Torpshammar och ett i Viskan.

– Signalerna som vi fått är att Viskan kommer ha cirka 200 platser, och i så fall betyder det att man i det här området tänker placera omkring 400 personer, konstaterar Sten-Ove Danielsson.

Mer läsning

Annons