Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets julskyltningar följer traditionella mönster

/

Första advent närmar sig och julmarknadsarrangörerna jobbar för högtryck.

Annons

I Fränsta förbereder marknadsgeneralen Sven-Erik Strand julmarknaden på lördag.

– Butikerna har extraöppet och vi tänder 200 marschaller genom hela Fränsta, det blir fint, säger Sven-Erik.

Som vanligt blir det marknadsstånd på bussplan i Fränsta, där kortegen med Torps Luciakandidater kommer att stanna och visa upp sig vid 18-tiden.

I Samservicehuset är det fiskdamm för de små. Röda korset säljer fika och elever har konstutställning i en av lokalerna. Utanför finns korv och hamburgare att köpa.

På söndag är det Ånges tur att fylla gatorna med julsugna människor. Lions club i Ånge ordnar julskyltningen tillsammans med köpmannaföreningen.

– Vår julskyltning är ganska traditionell och så är ju även julen. Vi tänder upp hela Ånge centrum med marschaller, det är ganska vackert, säger Lennart Cederberg som är en av arrangörerna.

Ett tjugotal marknadsstånd samsas som vanligt på torget, där det också vankas julsånger av Viljankören.

– Strax innan klockan 17 skjuter vi ett fyrverkeri innan vi släpper fram Luciakandidaterna, säger Lennart Cederberg.

I Kölsillre arrangeras på lördag den traditionella julmarknaden på bygdegården Träffpunkten. Lokala slöjdhantverkare och matproducenter är på plats och trängs med 25 andra knallar.

– Den har arrangerats här i Kölsillre sedan urminnes tider. Vi har inte lyckats luska fram hur länge, men det är verkligen antikvärde på den här, säger Karin Gunnarsdotter, som är en av arrangörerna i Kölsillre byggnadsförening.

Kolbullar och hamburgare serveras till den svultne.

– På andra ställen i byn förekommer småloppisar och Lisbeth med trasmattorna har öppet hus. Vi har beställt ett lätt och vackert snöfall också, avslutar Karin Gunnarsdotter.

Mer läsning

Annons