Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets sommarorkester har spelat färdigt

/
  • Från vänster: Engéne Kugomaho, Felicia Suokas, Frida Mattson, Viktor Rosvall, Tim Karlsson, Erik Helmersson, Wilmer Johansson och ledaren Uno Dvärby.

Årets sommarorkester har gjort sin sista spelning. Förstagångsledaren Uno Dvärby är väldigt nöjd med sommaren.
– Det har gått väldigt bra tycker jag. Eftersom det var mitt första år som ledare visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig.

Annons

Sommarorkestern, som turnerar runt i Ånge kommun och spelar både på ålderdomshem och offentligt, är färdiga för i år.

– De som får vara med nästa år har redan börjat diskutera om hur man borde göra nästa år. Det har varit en väldigt pratsam grupp, det har varit skönt, säger sommarorkesterns ledare Uno Dvärby.

De som får vara med i orkestern är de som läser första eller andra året på gymnasiet, och har det som feriejobb.

– Hela repveckan, under varje lunchpaus, har det varit någon av ungdomarna som påpekat hur otroligt det är att det här är deras sommarjobb, att de får jobba med musik och folk, säger Uno Dvärby.

Med totalt 19 spelningar är det en ganska annorlunda, och hektiskt feriejobb.

– Egentligen är det som vilket sommarjobb som helst, det är bara helt andra timmar. Det är tur att kulturarbetare faller under andra arbetsregler, säger Uno Dvärby.

Den mest besökta spelningen som orkestern hade tror han var hemvändardagen i Ånge.

– Dit kom folk kanske inte exklusivt för att lyssna på oss, men det var kul. När vi avslutade på Haverö strömmar den fjärde juli kom mycket folk, och de kom antagligen för att lyssna på oss, säger han.

Det som varit mest uppskattat tror han var låtvalet, med musik som de flesta äldre kunde känna igen.

– Setlisten med musiken vi spelat har fått väldigt bra respons. Vi hade hög fokus på gamla svensktoppfavoriter, sådant som man kan sjunga med i,

Men först hade ungdomarna invändningar mot de äldre låtarna, som Gullegullan koko.

– Det blir väl lätt så när man är ung, att man tror att det ska vara tråkigt att spela sådant man inte lyssnar på själv. Men alla i orkestern verkar ha haft riktigt kul, och reagerat starkt på den otroliga publikrespons man får, säger Uno Dvärby.

Det är just publikresponsen som han tror är det bästa med sommarorkestern.

– Jag fick en fin kommentar från en kille i orkestern, han tyckte att man kunde se hur publiken sken upp när vi spelade Gullegullan KoKo. Och det är publiken vi jobbar för, säger Uno Dvärby.

Mer läsning

Annons