Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangörskonsulent i Ånge

Jazz, folkmusik och operamusik. Det står på programmet i den första musikserien som Lars-Erik Bjelkström, arrangörskonsulent för Musik i Västernorrland arrangerar i Ånge.

Annons
Det är en halvtidstjänst som Lars-Erik Bjelkström har för länsmusiken.
Den nuvarande arrangörskonsulenten går i pension. Och hon hade synpunkter på hur hon ville att framtiden skulle formas efter henne. Hon ville att det skulle finnas en halvtidstjänst i Örnsköldsvik och en i Ånge. Eftersom Ånge inte alltid varit med, berättar Lars-Erik Bjelkström.
Men istället för två halvtidstjänster blev det tre.
Det blev en halvtidstjänst i Timrå också. Men ingen i Sundsvall därför att de ansåg att de hade tillräckligt många som jobbade med arrangemang av olika slag, fortsätter Lars-Erik Bjelkström.
Så nu delar han tiden som ansvarig för Medborgarhuset i Ånge och som arrangörskonsulent i kommunen för Musik i Västernorrland.
Kontoret är inrymt i Medborgarhuset. Och kommunen har satsat 25 000 kronor på halvtidstjänsten under ett bår.
Jag har inte några pengar att fördela till olika arrangörer. Däremot kan jag hjälpa till med en del praktiska detaljer. Jag kan ställa upp och hjälpa till med vilken tekniskt utrustning som behövs för ett speciellt arrangemang. Och även ta fram kulturbumerangen där alla arrangemang i kommunen finns med, fortsätter han.
En stor del av jobbet innebär att åka runt till föreningar i kommunen och berätta att han finns till och vad han kan hjälpa till med.
Det finns 130 föreningar i kommunen som på något sätt arrangerar olika kulturprogram. Jag skulle vilja hälsa på dem allihop. Men jag inser att det kommer att bli svårt. Därför är det viktigt att ha träffar runt om i kommunen med föreningarna, berättar Lars-Erik Bjelkström.
Jobbet tror han kommer att bli jättespännande.
En viktig del kommer att bli marknadsföringen av olika arrangemang. Det finns väldigt mycket bra musiker, artister och andra kulturarbetare som turnerar runt. Musik i Västernorrland har väldigt skickliga och duktiga medarbetare, säger Lars-Erik Bjelkström.
Han har tagit fram den första musikserien från Musik i Västernorrland. Redan nästa vecka kommer Jazzattacks till Medborgarhuset och spelar en fräsch fusion av jazz, hip-hop och rap.
En vecka senare är det dags för Bob Mintzer och High Coast Jazz Orchestra i medborgarhuset.
Här får publiken möta Bob Mintzer, kompositör och arrangör som spelat tillsammans med Diana Ross, Bobby MacFerrin, Queen och Thad Jones bland många andra. En världsartist som jag hoppas man kommer och lyssnar på, fortsätter Lars-Erik Bjelkström.
Och i slutet av april är det dags för mezzosopranen Ragna Fagerlund från Norge och kammarensemblen Trio Poseidon. De bjuder på ett musikaliskt nedslag i historien 100 år efter unionsupplösningen mellan Norge och Sverige.
Och sista veckan i april bjuder Bybergets Folkets hus på Phönix, ett av Danmarks bästa fiolkmusikband.
Mycket bra arrangemang alla fyra och som jag hoppas Ångeborna kommer och lyssnar på, slutar Lars-Erik Bjelkström.

Mer läsning

Annons