Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsknedslag orsakade skogsbränder

Sex skogsbränder utbröt efter ett kraftigt åskväder i trakterna runt Ånge i går. Två av bränderna var svårsläckta trots att helikopter sattes in. Tre brandstationer med totalt cirka 35 personer kämpade mot bränderna vid 21.30-tiden i går kväll.

Annons
Ett 20-tal personer från räddningstjänsten kämpade i går kväll med en skogsbrand i närheten av E14 vid länsgränsen mellan Ånge och Bräcke.
Det är ungefär tre till fyra hektar planterad contortaskog som brinner. Det är väldigt svårsläckt och vi har inget vatten tillgängligt i närheten, säger räddningsledare Lars Nyman.
Samtidigt jobbade två räddningsstyrkor på ungefär 15 personer mot en skogsbrand i västra Medelpad, på gränsen mellan Ånge och Bergs kommun.
Där är det två hektar som brinner och det ligger cirka 700 meter från körbar väg och det finns inte heller vatten tillgängligt i närheten av den branden utan det måste tas utifrån vägen. Vi ska försöka flytta över helikoptern till det området snart, säger Lars Nyman.
De mycket torra markerna gör att elden lätt får fäste och kan sprida sig snabbt.
Innan de två större bränderna hade räddningstjänsten i Ånge haft fullt upp med att släcka fyra bränder i mindre format i Nordanede, Ljungaverk, Tälje och norr om Borgsjöbyn. Samtliga sex bränder ska ha orsakats av blixtnedslag men dessa kunde släckas utan större problem.

Mer läsning

Annons