Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärder i Torpshammar högt prioriterade

/
  • Ånge kommun ser gärna att Gimbron i Torpshammar rustas upp inom en tioårsperiod.

Hastighetshöjande åtgärder på E14 och en gång- och cykelväg över Gimån i Torpshammar. Det är de högst prioriterade trafikåtgärderna enligt Ånge kommun.

Annons

Det är i tekniska nämndens yttrande till länsstyrelsen över den regionala transportplanen för Västernorrlands län under perioden 2014-2025 som totalt tio objekt tas upp som prioriterade.

Objekten är fördelade på vägar, järnväg och gång- och cykelvägar, och i den förstnämnda kategorin så har Ångepolitikerna valt att sätta hastighetshöjande åtgärder på E14 i förarsätet, följt av en upprustning av Gimbron i Torpshammar.

När det kommer till gång- och cykelvägar så återfinns bland annat en gång- och cykelväg genom Östavall på listan. Dock inte i topp.

Där har man i stället valt att placera en gång- och cykelvänlig bro över Gimån på första plats. En åtgärd som man hoppas ska minimera riskerna att järnvägsbron används av fotgängare och cyklister.

På järnvägssidan ser det däremot ut som det brukar göra. Det vill säga att listan toppas av åtgärder på Mittbanans sträckning längs Stödesjön, följt av högre hastighet på sträckan Gällö-Pilgrimstad.

Samtliga objekt som tekniska nämnden valt att ta upp som prioriterade hittar du på vår webb.

Mer läsning

Annons