Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avblåst samråd om vindkraftspark i Haverö

/
  • Vindkraftsprojekten runt Östavall har gått i stå, och i dagarna ställdes även ett planerat samråd gällande en ny kraftledning i området in.

I förra veckan skulle samråd ha hållit gällande en ny kraftledning från vindkraftsprojekten Östavall och Holmsjöåsen. Planer som hastigt blåstes av.

Annons

Med knappt än en vecka kvar till utsatt datum för samråd så meddelade elnätbolaget Härjeåns att "vindkraftsprojektet i Ånge kommun har avbrutits". Det vill säga mötet om den nya kraftledning som skulle binda ihop två vindparksområden i Haverö med Järnvägsforsens kraftverk blåstes av.

– Då vindkraftsprojekt Östavall är nedlagt har detta medfört att även Holmsjöåsen avbrutits. En ny anslutande kraftledning är således inte längre aktuell, skriver Swecos Matilda Sahl på uppdrag av Härjeåns nät.

Samma besked ger bolaget Nordex, som äger och driver projektet på höjderna ovanför Östavall.

– Tanken var att vi skulle koppla med Järnvägsforsen, men nu har vi lagt det alternativet på is och valt att inte gå vidare med det just nu, säger bolagets Beau Boekhout.

Däremot betonar han att planerna på en vindkraftspark fortfarande lever i allra högsta grad, men att det utifrån dagens förutsättningar inte är lönsamt att ta ytterligare kliv.

– Alla tillstånd finns. Det är bara marknaden och tekniska lösningar som återstår, förklarar Beau Boekhout.

Mer läsning

Annons