Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande nära för byggen vid Holmsjön

/
  • I dag avgörs frågan om de husvagnar och byggnationer som står på ett område vid Holmsjön.

I dag ska femton bygglovslösa husvagnar med påbyggnader vara bortplockade från Holmsjöns strandkant. Annars kommer byggsanktionsavgift att tas ut för olovligt byggande.

Annons

I dag så kommer frågan om de femton påbyggda husvagnarna vid Holmsjön att tas upp av Ånge kommuns bygg- och miljönämnd. Detta till följd av den tillsyn som inleddes i november i fjol, då bygg- och miljökontoret fick in flera anonyma anmälningar om långtidsparkerade husvagnar med påbyggnader vid strandkanten.

– Jag har aldrig sett någonting liknande förut. Enligt lagen så får man ha en husvagn uppställd över en normal semesterperiod, inte året om. Och man får absolut inte göra sådana påbyggnader som är gjorda här utan att först ha beviljats bygglov, säger bygg- och miljöchef Karin Wennberg.

I april gick en skrivelse ut till samtliga berörda husvagnsägare där de uppmanades att antingen flytta på allt innan bygg- och miljönämnden behandlar ärendet, eller att söka bygglov i efterhand med en byggsanktionsavgift på ett antal tusenlappar som följd.

– Dispens från strandskyddet finns redan för den här fastigheten, och jag ser också att ägaren nu har ansökt om bygglov för femton byggnader på den här platsen, säger Karin Wennberg.

Mer läsning

Annons