Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslut för innovativt UF-arbete

/

I februari fick Björkbackaskolans fjärdeklassare besöka Elkapsling i Alby och göra ritningar till ett eget säkerhetsskåp, och i dag så levererades resultatet.

Annons

Det var en spänd samling elever som såg på när pallen rullades in i klassrummet och skyddsplasten sakta men säkert avlägsnades för att avslöja slutresultatet – ett säkerhetsskåp med kodlås för förvaring av mobiltelefoner, iPads och andra värdeföremål.

– Jag vill lägga in min mobil nu, utbrister en elev, men hejdas av sin fröken som tycker man ska märka upp facken först, så att alla vet vilket fack som tillhör vem.

Bakgrunden till elevernas arbete är Ung företagsamhets innovation camp, där Björkbackaskolans fjärdeklassare var de första i landet att få delta vid så ung ålder.

Läs också: Sveriges yngsta företagare

– Det har gått jättebra. Vi har fått visa att vi har läromedel för grundskolan, Elkapsling har fått mycket uppmärksamhet för sin del, och lärare och elever har tyckt det varit en bra grej. Det känns som alla inblandade varit vinnare, säger projektledare Anette Andersson.

Och lika positiv var man från Elkapslings håll.

– Det här var ett fantastiskt roligt projekt och en väldigt rolig idé, säger Fredrik Påhlsson som hjälpt eleverna att göra ritningen.

Mer läsning

Annons