Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal med landstinget klart

Nu är det klart att vårdcentralen i Fränsta drivs i privat regi av Familjeläkarna Mitt AB från nästa år. – Avtalet kommer att gälla från månadsskiftet januari-februari, säger Sören Lanner, inköpschef vid landstinget.

Annons
I maj i år togs beslutet om att fyra läkare från Medelpad skulle ta över driften vid vårdcentralen i Fränsta.
Ett efterlängtat beslut för fränstaborna som då under en tid sett den ena stafettläkaren efter den andra komma och gå till vårdcentralen.
Det hade förhandlats tidigare med läkare som jobbade vid vårdcentralen om att ta över driften. Men det blev inte verklighet då de inte uppfyllde de krav landstinget ställde.
Ytterligare lokala intressenter fanns. Men de blev aldrig aktuella att ta över.
Efter vårens besked skulle avtalet skulle vara klart i början av september.
Men det har dragit ut på tiden.
Nu är vi klara och det känns mycket bra. Och i början av nästa år kommer tre av de fyra läkare som som vi förhandlat med börja jobba vid vårdcentralen. En av de som fanns med tidigare har dragit sig ur, berättar Sören Lanner.
Under arbetet med att ta fram ett avtal har diskussioner förts om vilka tjänster som landstinget ska köpa av vårdcentralen och vilka tjänster som vårdcentralen ska köpa av landstinget.
Avtalet blir likalydande som för övriga vårdcentraler som drivs i privat regi. Med tillägg för avståndet till Sundsvall, och annat. Det blir en övergångsperiod under nästa år. Därefter kommer vi att föra disksussioner om vad avtalen ska gälla i god tid innan de träder i kraft. Det här är bra för Fränstaborna, slutar Sören Lanner.
Gun Olofsson, landstingspolitiker från Fränsta, är mycket glad över att avtalet med läkarna och landstinget är klart.
Vi har väntat på det här länge. Därför är det skönt att avtalet äntligen är i hamn. Det blir en trygghet för de som är patienter vid vårdcentralen, säger hon.
Fränsta blir den femte vårdcentralen i länet som drivs i privat regi. Tidigare har Söråker, Njurunda, Alnö och Timrå lagts ut på entreprenad.

Fotnot: De läkare som tar över i Fränsta är Eva Jaktlund, Ånge, Carl-Henrik Sundin och Hassan Soleymanpur, Sundsvall. Per Kristiansson, Fränsta, har dragit sig ur företaget.

Mer läsning

Annons