Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AWPE visade upp sig

Bekämpning av skogsbrand och räddning av en skadad på en bergsvägg. Det var något som blivande elever vid AWPE-utbildningen i Torpshammar se vad som väntar dem under den treåriga gymnasieutbildningen.

Annons
Om några veckor lämnar den första kullen elever utbildningen i Torpshammar. Den treåriga gymnasieutbildningen där AWPE är en förkortning av Ange Wildland Preparedness Education.
Utbildningen är en del i Bobergsgymnasiets program och lockar elever från hela landet.
Bakom utbildningen förutom Bobergsgymnasiet finns Wildland Fire som etablerade sig i Ånge kommun för några år sedan.
Avslutningseleverna har under utbildningen varit ute på praktik runt om i världen.
Skogsbrandbekämpning i Kanada, dykövningar utanför Irland och brandbekämpning och ambulanssjukvård i Knoxville, USA har stått på schemat.
Och igår det var det dags att visa en del av vad de som går i vår har lärt sig under sina tre år i Torpshammar.Elever som sökt till skolan och deras anhöriga var inbjuda till det öppna huset.
Vi vill visa vad vi gör här på skolan, berättade Sofia Götze, som tillsammans med ytterligare tre elever var ansvariga för dagen.
Och nog gick uppvisningen hem bland ungdomarna.
Klätterväggen, där en skadad person hängde och som räddas av några elever gav en försmak av var man kan söka jobb när man är klar med utbildningen.
Mycket av den utrustning som skolan använder sig av visades upp och de som ville fick prova på både klättervägg och en del annat.
Och med den insats eleverna gjorde för son utbildning kommer det inte att bli några svårigheter att få nya sökande till den treåriga utbildningen.
Häftigt, sade en av de ungdomar som ska börja till hösten.

Mer läsning

Annons