Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhuset stängt för renovering

/
  • I går öppnade sim- och sporthallen i Fränsta efter sommaren, men den som vill ta sig ett dopp i bassängen får ge sig till tåls i ytterligareett par veckor.

I går slog åter dörrarna upp till Fränsta sim- och sporthall efter en kortare periods sommarstängt. Dock fortsätter dörren till simbassängen att vara låst i ytterligare några veckor.

Annons

Den som vill ta sig ett dopp i kommunens enda simhall får ge sig till tåls ytterligare några veckor. För trots att en ny säsong precis har dragit i gång vid Fränsta sim- och sporthall så är det endast torrsim som kan erbjudas den som vill motionssimma.

– Bland annat så håller man på att fixa till lampsargerna i bassängen. Belysningen har suttit så löst på slutet att man med lite otur har kunnat skära sig på kanterna. Dessutom hade några lossnat helt, säger Eje Fröberg på Ånge kommuns fritidskontor.

Även delar av den kaklade inredningen är i behov av en upprustning, varför man väljer att hellre hålla stängt och ta tag i saken nu än att låta tidens tand sätta tänderna i lokalen under ytterligare en badsäsong.

– Man kunde nog fortsatt och ha öppet, men samtidigt vill vi inte att sådana här saker ska få rinna i väg och skapa ännu större problem, säger Eje Fröberg.

Övriga ytor, som styrketräningslokalen och sporthallen, håller dock öppet som vanligt under de veckor som återstår av renoveringsarbetet.

– Sedan siktar vi på att kunna öppna simhallen igen någon gång under vecka 37, säger Eje Fröberg, som även nämner att en utredning ska göras om hur man kan fortsätta utveckla sim- och sporthallen som anläggning.

– Det är väl kanske främst styrketräningsavdelningen och våning ett som man kommer att titta på då, säger Eje Fröberg.

Mer läsning

Annons