Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhussatsningen ett grovt magplask

Det nya gymmet hann knappt öppna dörrarna innan det möttes av hård konkurrens – av Ånge kommun.

Annons

Humanistiska nämnden vill under en treårsperiod investera totalt sex miljoner kronor i Fränsta sim- och sporthall, bland annat för att förbättra för besökarna.

Så mycket bad tycks man däremot inte ha i tankarna. I alla fall inte att döma av det tjänstemannaförslag som ST fått ta del av.

Den efterfrågade barnbassängen lyser med sin frånvaro, liksom alla andra typer av badhusrelaterade satsningar.

Läs också: Efterlyser barnvänligare badhus i Fränsta

I stället vill man lägga miljonerna på en ny entrédel med kafé och bättra planlösning. Och så ett större gym, med träningsredskap i två lokaler och åtkomst dygnet runt.

Det vill säga precis det som Joakim Lööf och hans träningskompisar efterfrågade innan sommaren, men fick veta var otänkbart.

– Det var ju därför jag startade ett eget dygnet runtöppet gym själv, säger Joakim Lööf, som tämligen omgående möttes av konkurrens – från Ånge kommun.

Läs också: Ung entreprenör startar dygnet runt-öppet gym

För bara några dagar efter att han öppnat sin verksamhet så kom det nyheter från den kommunala verksamheten, som längre öppettider och årskort.

Det sistnämnda drygt en hundralapp lägre än nivån Joakim valt.

– Alltså, före sommaren kunde de inte ha mer öppet, de tänkte inte renovera och kunde inte sälja årskort. Men nu när jag lagt ut varenda krona jag äger så ska de plötsligt uppdatera allt och fixa i ordning. Dessutom började de direkt att sälja årskort 150 kronor billigare än priset jag hade satt.

Hur tycker du kommunen har agerat och bemött dig?

– När jag pratat med dem så har de inte velat lyssna utan mest varit nonchalanta och snudd på otrevliga. Jag tycker det är bedrövligt dåligt.

Mer läsning