Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn och raggarbilar ger rätta känslan

/
  • Alvar Olsson hoppas på fler bilar som kan ge den rätta känslan för rockfesten.

Raggarbilar, ponnyridning och klassisk rock. Det enda som kan stoppa Happy Days är vädret.
– Det känns som om vi har det mesta under kontroll, det som är kvar kan vi inte styra, säger Alvar Olsson från Happy Days Diner.

Annons

Den nya rockfesten, Happy Days Rock and Roll-weekend i Torpshammar, hamnar precis mellan Ljungarocken och End of Summer-meet i grannorten Ljungaverk.

– Det var medvetet att vi kör nu, vi ville inte krocka med någon. Vi försökte placera oss så långt bort från Ljungaverks två grejer som möjligt, men tyvärr hamnade vi samtidigt som Rättvik nu, säger Alvar Olsson, ansvarig för kalaset.

– Vad vi vet har det aldrig varit något sådant här i Torpshammar, och responsen har känts väldigt positiv, säger Alvar Olsson.

Det stora dragplåstret, och Alvar Olssons personliga favorit, är Kingen Trio som spelar på lördagen.

– Jag tror att de kommer dra mest, det är dem folk ringer och frågar om. Det kommer nog bli dagen med mest folk, säger Alvar Olsson.

Restaurangen Happy Days har idigare levererat mat till musikfest, men det här är första gången de arrangerar en.

– Vi har fått hjälp med att boka artister från en i ett av banden, det var tur. Det är lite spännande att se hur det här kommer gå, säger Alvar Olsson.

Utöver rockfesten kommer ett par timmar efter lunch på lördagen vigas till de yngre besökarna.

– Vi vill att det ska vara något för barnen också, så det är det vi kör på lördagen, säger Alvar Olsson.

han tycker att det märks att bygden samarbetar när något händer, och man har fått lov att låna Coops parkering för att ställa upp klassiska amerikanska bilar.

– Vi vill få in så mycket raggarbilar som möjligt där, lite uppställt. Det skulle bidra stort till känslan vi vill ha, så chaufförerna som parkerar sina veteranbilar där får fritt inträde, säger Alvar Olsson.

Inne i öltältet kan man ta 250 personer åt gången, men på området får det plats till fler.

– Vi har räknat på att vi kommer ha minst 800 besökare under hela helgen, vi hoppas så klart att det är fullt varje kväll, säger Alvar Olsson.

Mer läsning

Annons