Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen trivs på gles marknad

/

På marknadens första dag var det bra med folk. Men onsdagens besökare var inte många på Ånge marknad. Kul hade i alla fall barnen bland karuseller och hoppborgar.

Annons
För andra året i rad var det dags för Ånge marknad. Hur dagarna varit är det skilda meningar om. En del tycker det varit bra och andra dåligt.
Ett par av knallarna tycker till exempel det har varit alldeles för lite besökare och menar att det känns trist.
Jag vet inte om det är marknadsföringen men det är inte lönt att stå här när det är så lite folk, säger Bertil Andersson från Fränsta som säljer korgar.
Men alla är inte lika negativa. En som tycker att det gått riktigt bra är Johan Johansson från Ljusdal. Han säljer glass och snacks tillsammans med sin syster. På marknaden säljer de även skivor och Ukuleler, en liten fyrsträngad hawaiiansk gitarr.
Både hawaiiskjortan och Ukulelen är ett lite annorlunda inslag på marknaden. Tillsammans med sina syskon spelar \"Jojo\", som han kallar sig, hawaiimusik. Alla syskonen i gruppen är inte med till Ånge men han berättar att hela familjen är uppväxt med den musiken.
Pappa var där 1958 och tog med sig en massa musik hem, säger Johan Johansson innan han glatt drar en hawaiilåt på sin Ukulele.
Några andra som trivdes på Ånge marknad var barnen. Leendena var både glada och stora när de flög runt i flygmaskinskarusellen. En som verkligen hade kul var lilla Oline Filipsson. Efter en tur ville hon, som hon sa, \"åka annat flygplan\". Närheten till marknaden tycker många av besökarna är en stor fördel.
Det är så skönt att ha en marknad på hemmaplan så man slipper åka så långt. Men det kunde ju vara lite mer folk, säger Mia Rindemark från Alby.
Men det är inte bara besökare från orten som kommer till marknaden. Familjen Strandin kommer från Norge och sönerna David och Jacob roar sig i hoppborgen iförda sina Zlatantröjor. Mamma Madeleine fotograferar och ser ut att ha lika roligt hon.
Men annars är det som sagt rätt glest befolkat mellan marknadsstånden och trots att några är besvikna så finns det även många positiva inslag med marknadsdagarna i Ånge. En familj från Uppsala, som har sommarstuga i närheten, berättar att de besökt marknadens båda dagar för att barnen tycker ju det är så jättekul.

Mer läsning

Annons