Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens dag återuppstod i Ånge

Det här blir starten för en återkomst av den för några år sedan insomnade Barnens dag i Ånge. Det hoppas barn och föräldrar i Ånge efter den lyckade aktivitetsdag som eleverna på Barn- och fritidsprogrammet vid Bobergsskolan arrangerade på torsdagen.

Annons
Torget och området kring var välfyllt av barn i olika åldrar. Det var aktiviteter på olika håll. Från ansiktsmålning, brännboll i Spångbroparken, till tillverkning av raketer och äggsläpp från både fem och tio meters höjd. Bakom arrangemanget stod eleverna i årskurs ett av barn- och fritidsprogrammet. Och de var mycket nöjda med dagen.
Vi fick frågan om vi ville hjälpa till att arrangera en dag och det är klart att vi ställde upp, säger Lisa Johansson, elev på barn- och fritidsprogrammet.
Och dagen blev en nyttig genomkörare hur man kan arrangera aktiviteter för barn menar eleverna.
Vi får lära oss att planera, genomföra och utvärdera. Mycket nyttigt och bra, säger Annelie Eriksson.
Och bland eleverna som deltog i dagen var man mycket nöjda.
Kön till ansiktsmålningen ringlade lång. Och stundtals var det även kö till raketrampen där deltagarna fick bygga egna raketer och med luft skjuta iväg dem.
Samtidigt delades även priserna ut i årets \"snilleblixttävlingar\".
Där priset till bästa kreativitet gick till Kristoffer Lång och Kim Lundh vid Björkbackaskolan i Ånge för deras skolflaska. Motiveringen var \"Priset går till en produkt som på ett mångfacetterat sätt tillfredsställer mänskliga behov\".
Priset för bästa hjälpmedel gick till Erikslunds skola. Bästa tidsfördriv till Erikslunds skola. Bästa tekniska framtidsversion till Ljungaskolan. Bästa funktion till Fränstaskolan. Bästa presentation till Fränstaskolan. Bästa skolhjälpmedel till Fränstaskolan. Bästa innovation till Björkbackaskolan. Bästa formgivning till Björkbackaskolan. Bästa miljöpris till Björkbackaskolan och bästa fantasi även det till Björkbackaskolan.
I anslutning till dagen testades om det gick att släppa ett ägg från fem och tio meters höjd utan att det gick sönder. En uppgift som de deltagande skolorna klarade av med bravur. Äggen som var väl inpackade var hela när de landade.

Mer läsning

Annons