Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Ingelstam: "Ett katastrofalt vägval"

/
  • Bengt

Kulturprofilen Bengt "Bim" Ingelstam gillar inte de signaler som kommer från Ånge kommun, om att musikskolans verksamhet kan få försämrade resurser nästa år.

Annons

Det framgår klart och tydligt av det inlägg han nu gör i debatten via ett öppet brev.

Orsaken till skrivelsen är den budget som humanistiska nämnden håller på att ta fram för 2015, och där det redan står klart att ledningsfunktionen vid musikskolan ska halveras, samtidigt som halva besparingen läggs på utredningen om en kulturskola.

– Ett katastrofalt vägval, menar författaren och kulturprofilen Bengt Ingelstam, som också fått signaler om att en lärartjänst kan komma att försvinna.

– Utan rektor och med allt färre lärare drar man alltså ut grundbulten för både musiklivet och besläktade verksamheter. Just de verksamheter som önskas in i en blivande kulturskola, konstaterar "Bim".

Han påminner också om att dagens förutsättningar snart kan vara förändrade, då den nya regeringen aviserat att man ska införa en nationell strategi för musik- och kulturskolorna i syfte att fler ska kunna delta.

– Ett minsta krav tills vidare borde vara att behålla dagens rektors- och lärartjänster, och deras kompetens, och utreda det här med en kulturskola noggrant innan några förändringar görs, slutar Bengt Ingelstam.

Mer läsning

Annons