Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om hemsändning innan sommaren

/

Senast i juni så ska kommunens utredning om hemsändningsbidrag och ersättning till de så kallade servicepunkterna vara klar.

Annons

Det är beskedet som Ånge kommuns handläggare Jan Rylander ger till de handlare som fortfarande väntar på besked om hur kommunen ställer sig till deras synpunkt om att hemsändningsbidraget bör höjas.

Att man efter två års tid ännu inte sagt ja eller nej till frågan förklarar han med att man först vill se vad staten kommer fram till i sin pågående utredning.

– Det har inte kommit någon rapport därifrån än, men om jag inte minns fel så ska den vara klar till våren, säger Jan Rylander på kommunens utvecklingsenhet.

Oavsett om han minns rätt eller fel, eller om tidsplanen för den statliga utredningen håller, så är han helt inställd på att den utredning som kommunens politiker beslutat om ska vara klar innan sommaren.

– Kommunen har en egen policy kring det här som också behöver uppdateras, och min ambition är att man ska se hemsändningsbidraget och stödet till de kommunala servicepunkterna som en helhet, säger Jan Rylander som på så sätt bland annat tror att man kan underlätta administrationen kring stödet.

I dag utgår 120 kronor i hemsändningsbidrag per kund och tillfälle, varav statsbidrag täcker halva kostnaden.

Mer läsning

Annons