Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut i går: Hussborg GK ska leva vidare

/
  • Hussborg GK:s ordförande Gunnar Dahl uttrycker både framtidstro och besvikelse efter det som hänt de senaste veckorna.

Klubben tar över drift och skötsel av golfbanan vid Hussborg. Det beslutet togs av ett enigt höstmöte i går.
– Men det kräver att alla nuvarande medlemmar tror på det här och ställer upp, säger ordförande Gunnar Dahl.

Annons

Vad som än händer med Hussborg herrgård och de tillhörande byggnaderna så ska golfbanan bevaras. Om det rådde inget tvivel när Hussborg GK i går höll sitt höstmöte med ett 40-tal närvarande medlemmar.

– Alla var överens om att den budget som lagts fram är okej. Det som är viktigt nu är att alla nuvarande medlemmar tror på det här och ställer upp. Ska vi lyckas får inte medlemmar börja hoppa av, säger Gunnar Dahl, ordförande i golfklubben.

Det kommer också krävas en hel del ideellt arbete, plus att man är överens med Hussborg om att få tillgång till material och maskiner. Dessutom vill man behålla kansliet där det är i dag.

– Det är ingenting man flyttar på hur som helst, säger Gunnar Dahl, som också konstaterar att mycket fortfarande hänger i luften kring ägarens planer på ett asylboende i samarbete med Hero Svenska AB.

– Det är ju en bit kvar innan alla tillstånd är klara, så vi vet inte riktigt vad som händer, säger Gunnar Dahl.

– Drömmen vore att om man inte har asylboende i herrgården utan bara övriga byggnader, och låter kansliet vara kvar i huset där det ligger i dag, men det har jag lagt fram så många gånger nu att jag inte orkar tänka på det något mer. Det får bli en fråga vi tar ställning till då, säger Gunnar Dahl.

Oavsett vad som sker så tror han att det på några års sikt fortfarande ska gå att spela golf på markerna kring Hussborg.

– Överlevnadsmässigt så har en golfbana klart större framtid än ett asylboende, så det är viktigt att vi hjälps åt att bevara banan intakt och i det skick den är. Sedan vet vi inte om attraktionen kommer minska, då det är oklart om det kommer finnas möjlighet att äta eller fika på plats, säger Gunnar Dahl, som står fast vid att han kliver av som ordförande vid årsskiftet.

– Jag känner inte att jag har den energi som behövs. Jag måste tycka det är roligt för att göra ett bra jobb, och för mig är det här en jättebesvikelse, slutar han.

Hur golfverksamheten vid Hussborg såg ut 2014 kan du läsa i klubbens verksamhetsberättelse (pdf) (extern länk).

Mer läsning

Annons