Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkbackaskolan visar upp storform – över hälften fick alla rätt på nationella proven

/
  • Rektor Kent Ylvesson är stolt över att eleverna på skolan har lyckats så bra.

Över hälften av tredjeårseleverna på Björkbackaskolan fick alla rätt på nationella proven i matematik och svenska.
Något som aldrig hänt förut.

Annons

Björkbackaskolan har i flera år kunnat presentera höga resultat på nationella proven. Men så bra siffror som skolan kan presentera i år, har de aldrig kunnat göra förr.

Över hälften av eleverna som gjorde proven fick nämligen alla rätt och det var ytterst få som inte klarade målen.

– Det har gått jättebra för dem och det känns så klart otroligt bra och jag är jättestolt över både elever och lärare som har jobbat väldigt bra inför proven, säger Kent Ylvesson, rektor på Björkbackaskolan.

Han tror att de höjda resultaten beror på det stärkta fokuset på lärandet som personalen på skolan har jobbat mycket med den senaste tiden.

– Vi har gjort en enorm resa och fokuserat väldigt mycket på vår skolutveckling, så det är riktigt kul att se det svart på vitt att man har lyckats, säger han.

Tredjeklassarna är den största klassen på skolan just nu. Totalt gjorde 45 av eleverna de nationella proven, varav 25 fick alla rätt. En viktig del för att uppnå målen har varit att förbereda eleverna på rätt sätt, tycker Kent Ylvesson.

– Lärarna har gjort ett otroligt bra jobb och vi har känt oss väldigt trygga i hur vi har förberett eleverna inför proven, säger han.

Speciellt imponerad är han av en elev med utländsk bakgrund, som trots sin korta tid i Sverige klarade matematikprovet galant.

– Det är så bra kämpat av både elev och lärare. Jag är så stolt, säger han.

Under en femårsperiod har skolan mätt resultaten och Kent Ylvesson säger att de har märkt av en rejäl stegring och att alltfler uppnår målen med råge.

Nu siktar de på att fortsätta trenden även kommande år.

– Jag tycker vi har hittat ett lärandesätt som fungerar jättebra. Så det är bara att fortsätta i samma spår, säger han.

Mer läsning

Annons