Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolljakt på Heliås i Erikslund

/
  • Erika Walker vill testa att förse skolans stolar med ljuddämpare i form av gamla tennisbollar.

Somliga föredrar att ha många bollar i luften, men läraren Erik Walker vill hellre att de hamnar i Heliås klassrum i ett försök att förbättra arbetsmiljön.

Annons

Det var i helgen som läraren Erika Walker gick ut med en efterlysning på Facebook där hon ville komma över en massa tennisbollar. Och inte för att friskolan i Erikslund plötsligt bestämt sig för att gå i Björn Borgs fotspår. Förklaringen är betydligt mer jordnära än så.

– Jag läste i en blogg om att man hade använt gamla tennisbollar att sätta på stolsbenen som ett sätt att minska bullret, och jag tänkte att det kunde vara värt att pröva även här, förklarar hon.

För trots ljudisoleringsplattor i taken så blir det tämligen uppenbart att stolskrapandet är ett bullerproblem i klassrummen när eleverna får klartecken att lämna den gamla stenskolan och bege sig av hemåt efter avslutad skoldag.

– Jag har inte räknat hur många bollar som skulle behövas om vi ska sätta på alla stolar, men det blir rätt många, konstater Erika Walker.

Förutom att de uttjänta bollarna skulle bidra till en förbättrad arbetsmiljö så ser hon ytterligare en fördel i återbruket.

– Vi pratar mycket om hållbar utveckling med eleverna, så det här blir ju även en del av just det, konstaterar hon.

Mer läsning

Annons