Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk ledde till polisingripande

/
  • Här i matsalen började bråket som ledde till att polisen fick tillkallas.

Ett bråk i AWPE-skolans matsal i Torpshammar på fredagsmorgonen ledde till att polisen tillkallades. En av de inblandade ska ha tagit upp ett järnrör, men det användes aldrig. Personalen i matsalen vill nu ha vakter under måltiderna efter flera incidenter under hösten.

Annons

Sedan i slutet av augusti delas matsalen av skolelever från AWPE-gymnasiet och flyktingar från boendet som Heblico AB driver. Vid frukosten på fredagsmorgonen kom två män i bråk och polis tillkallades. Bråket fortsatte utanför byggnaden där en av männen tog upp ett järnrör, men enligt polisen så ska det aldrig ha använts och det var lugnt på platsen när polisen kom dit. Efter ett förhör togs en anmälan upp om olaga hot.

– Det bästa vore om vi hade en vakt här vid måltiderna för att rätt vad det är händer det saker, säger Ellinor Hedin, kökschef för AWPE-skolans matsal.

Hon och kollegan Tina Mattsson säger att det förekommit flera incidenter under hösten. Mathias Stuifbergen, delägare till AWPE-gymnasiet säger att de ska diskutera om vakter behövs eller inte.

– Vi vill inte att personalen ska känna sig otrygg, säger han.

Mer läsning

Annons