Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Breddar satsningen på frukostmöten för näringslivet

/

Ett bredare program med fler punkter, samt en moderator som håller i trådarna. Så ser det nya konceptet för kommunens företagsfrukostar ut.

Annons

I morgon genomförs den första av höstens fyra företagsfrukostar i Ånge kommuns regi. En företeelse som är långt från ny, men som enligt kommunens näringslivschef Tommy Eriksson från och med nu har fått en större kostym.

– Det blir mer som de har det i Sundsvall och Timrå, med en moderator och fler programpunkter, säger Tommy Eriksson.

Förhoppningen är att man på så sätt ska göra frukostmötena intressantare för fler företagare, vilket i sin tur skulle betyda en bredare mötesplats för aktörerna inom det lokala näringslivet.

– Tidigare så hade vi en person som fick upp emot en timme att prata. Nu blir det fler programpunkter på samma tid, vilket jag hoppas ska öka intresset från fler att komma, säger Tommy Eriksson.

Redan till den första frukosten, som är i morgon på Hussborgs herrgård, så tycker han sig ha sett ett tilltagande engagemang.

– Tidigare så hade vi omkring ett 15-tal som kom, men redan nu så är det 27 anmälda till den här frukosten, så vi ser redan ett litet uppsving, säger Tommy Eriksson, som hoppas att den trenden ska bestå.

Han berättar att varje frukost kommer att ha ett eget tema, och att det första är besöksnäringen i kommunen.

– Vi kommer också att växla mellan att vara i Ånge och Fränstaområdet med de här frukostarna, säger Tommy Eriksson.

Förutom morgondagens sammankomst så är datumen 8 oktober, 11 november samt 10 december vigda för kommunens "näringsrika frukostar".

Mer läsning

Annons