Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande information kring turistresemål

/
  • Vikbron har fått platser för husbilar och husvagnar, men dåligt med skyltar.

Vikbron, ett av Ånge kommuns tre prioriterade utflyktsmål, har fått uppställningsplatser för husvagn och husbil. Men skyltningen brister, och Kraftsamling Fränsta är besvikna.
– Vi har själva satt upp skylten som visar vägen från E14, men bättre information borde kommunen kunna ordna, säger Lennart Hedlund.

Annons

Som mest fyra husvagnar eller husbilar får det nog plats på platsen intill vid vikbron. Marken är upplåten av en privatperson, och under sommaren har det stått i alla fall två fordon där dagligen, tror Lennart Hedlund som bor i närheten.

– Det är en hel del utländska, jag har sett ett par bilar med holländska skyltar köra förbi. De verkar trivas bra, men ibland kommer de och frågar om vad man kan göra här, eller om de ska köra vidare, säger han.

Lennart Hedlund, som på Kraftsamling Fränstas uppdrag sitter med i gruppen för Ljungandalsvägen, föreslog i januari år att uppställningskrafter vid Vikbron vore bra, eftersom den tillsammans med Haverö strömmmar och Mittpunkten är kommunens tre prioriterade utflyktsmål.

– Det är ju en del folk som kommer hit och bara fikar eller fiskar. Men nu är det flera som stannar över natten, säger Lennart Hedlund.

Hans förslag i gruppen var uppskattat, och det började diskuteras hur man skulle gå till väga. Man fick tillåtelse till att använda den privata marken invid Ljungan, och Lennart Hedlund gjorde en lista över saker att ordna.

– Det var väl mest att fixa skyltar, tydlig information om turistmål, slå gräset och så. Det blev en massa prat, men inget gjort, gräset slog jag själv, säger han.

Vid särskilda turistresemål kan en kommun få tillåtelse att sätta upp särskilda bruna och vita skyltar för att visa vägen. Men då krävs det ordentlig information på platsen.

– Men någon informationsskylt från kommunen finns inte, så några bruna och vita skyltar kan det inte bli än, säger Lennart Hedlund.

Mer läsning

Annons