Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bud ända från Dubai vid unik auktion i Näset

/
  • Omkring 2 000 föremål gick under klubban när inventarierna från den gamla macken och lanthandeln i Näset auktionerades ut.
  • Ronny Hopstadius var mycket nöjd när han summerade helgen.

Helgens unika auktion i Näset, där en i stort sett orörd lanthandel med inventarier gick under klubban, lockade omkring 6 000 personer till den lilla byn Näset.

Annons

Att det var en speciell händelse som skulle utspela sig i byn Näset i helgen var det ingen tvekan om. Det hade redan förhandssnacket avslöjat.

TV+TEXT: Unik auktion i Näset – "Det sjukaste jag sett"

Frågan var i stället hur stort intresse det skulle vara för inventarierna från den gamla macken och lanthandeln som stängdes igen 1969, och sedan den dagen hade stått i stort sett orörd fram till nu.

– Det gick otroligt bra, mycket bättre än förväntat, säger Ronny Hopstadius, Jämtlands auktionsbyrå.

Totalt räknar han med att ungefär 6 000 personer varit på plats under helgen, varav cirka 4 000 fanns på plats under första dagen.

– Det har stått bilar längs hela vägen från E 14 från båda håll, och en del kom i husbilar och bodde över, berättar Ronny Hopstadius.

Många hade dessutom åkt långt. Bland annat fanns besökare från Skellefteå, Göteborg, Skövde och Norge på plats.

Även en samlare i Dubai närvarade, fast då genom sitt ombud, och objektet som lockade var en emaljskylt med reklam för ett tändstiftsmärke

– Han fick den, och han hade bestämt sig för det eftersom den saknades i hans samling, säger Ronny Hopstadius.

Först vid 19-tiden på söndagen så satte man punkt för auktionen, då med närmare 2 000 utrop i bagaget.

Bland annat hade man då lyckats skeppa i väg den gamla båten från 1920-talet för 10 000 kronor, och Tulomaskinen som troligtvis härrörde från samma decennium för 7 500 kronor.

– Det har varit en helt underbar helg. Det var lättjobbat, en rolig publik och positiva besökare. Alla verkar vara nöjda, summerar Ronny Hopstadius, som kommer bära med sig minnet av den unika auktionen under många år framåt.

Läs också: Besöksrekord när varor från gammal lanthandel såldes (Länstidningen Östersund)

Mer läsning

Annons