Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygger om egna lokaler för 1,5 miljoner kronor

/
  • Åfas vd Joakim Persson berättar varför han vill bygga om fastighetsbolagets kontor för 1,5 miljoner kronor.

Åfas ekonomi är långt från god. Ändå läggs nu 1,5 miljoner kronor på att rusta upp den egna lokalen vid Centraltorget.
– Med tanke på vad vi vinner på det så tycker jag det är värt det, säger vd Joakim Persson.

Annons

Det var vid fastighetsbolagets styrelsemöte i maj som ombyggnadsplanerna presenterades för kontoret i anslutning till Centraltorget. En ansiktslyftning som vd Joakim Persson menar kommer bli ett lyft för verksamheten och alla som besöker fastighetsbolaget.

– Bland annat så kommer vi att bygga en riktig reception så att besökarna inte behöver komma rätt in i lokalen, säger Joakim Persson.

– Sedan samlar vi också all vår personal här i Ånge under ett och samma tak. Som det är i dag så har vi fastighetsskötare och städ på Mallbergets industriområde, men nu ska de också få plats i de här nya lokalerna, förklarar fastighetsbolagets vd.

De som inte får flytta in efter renoveringen är personalen i Fränsta, som även i fortsättningen kommer att utgå från centralorten i kommunens östra delar.

1,5 miljoner kronor. Det låter som väldigt mycket pengar?

– Det beror på vad man jämför med. Det är mycket för en privatperson, men med tanke på vad vi vinner på det så tycker jag det är värt det, säger Joakim Persson.

Alla politiker i fastighetsbolagets styrelse verkar också dela den uppfattningen. Alla utom en – Erik Thunefors (C).

– Min mening är att en ombyggnad av kontorslokalerna för ett maxbelopp av 750 000 kronor är fullt tillräckligt för att få ändamålsenliga lokaler och en bra arbetsmiljö för personalen, skriver han i en reservation mot styrelsens beslut.

Enligt styrelseordförande Stiven Wiklund (S) så är det dock ett redan bantat pris.

– Det första förslaget vi fick på bordet var på ännu mer pengar. Sedan går det alltid komma billigare undan, man kunde sagt gör ingenting alls. Men ska man få en vettig arbetsmiljö så krävs det rätt stora ombyggnader, konstaterar han.

Det har aldrig funnits tankar på att samordna allt i Fränsta, där Samservice står tomt?

– Tanken har lyfts men inte diskuterats så kraftfullt kanske. I det här fallet väger Joakims ord tungt, och han ser det här som en bättre och mer fördelaktig lösning.

Mer läsning

Annons