Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

containrar mot skogsbränder

Nära två mil slang, motorsprutor, hackor och sopar. Det en del av allt material som Räddningstjänsten i Ånge fyller två stålcontainrar som snabbt ska kunna köras i länet till skogsbränder.

Annons
Ånge kommun är en hårt drabbad kommun varje år när dets gäller skogsbränder. Stora och allvarliga bränder inträffar varje år som sliterf hprtg på både manskap och material.
Och med den kunskap som finns i Ånge har Räddningsverket i Karlstad beslutat att Ånge ska få ansvara för två containrar fyllda med material som ska betjäna Västernorrland.
Vi håller på med att fylla dem med det material som kommit från Räddningsverket så att de ska vara klara att köras ut till någon skogsbrandplats i länet, berättar Christer Nilsson, räddningstjänsten i Ånge.
Varje container innehåller material för bekämpning av ett 500 hektar stort markområde.
Ånge kommun står för samtliga kostnader när det gäller drift, underhåll och transporter. Det material som skadas men som går att reparera, repareras.
Men blir det för allvarligt skadat så vi måste kassera det så ersätter Räddningsverket med nytt material om de har mer att tillgå, fortsätter Christer Nilsson.
På kort tid ska containrarna kunna vara på väg från Ånge till en skogsbrandplats någonstans i länet.
Det går snabbt att dra upp containern på den lastväxlare som vi har här hos oss, fortsätter Christer Nilsson.
Hemvärnet i Ånge har på frivillig väg märkt upp allt material som ska finnas i containrarna så att det inte ska komma på avvägar.
Allt som lämnas ut måste också kvitteras, så vi inte står där och saknar material när det som bäst behövs, slutar Christer Nilsson.

Mer läsning

Annons