Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crossläger i Lombäcken

I två dagar har gruset sprutat kring hjulen på ett 40-tal motocrossåkare som varit på läger i Lombäcken, Ånge.
— Det är en perfekt grusbana att åka på, säger Roger Gustavsson, ordförande i Njurunda MK, som arrangerar träningslägret.

Annons
Motocrossklubben i Ånge för en något tynande tillvaro. Men den bana som klubben byggde upp i Lombäcken är fortfarande i mycket gott skick.
Och det locklar åkare till sig från både Jämtland och Medelpad. I två dagar har fått lära sig hur man så snabb som möjligt tar sig runt bana och lämnar konkurrenterna bakom sig.
Från början var det meningen att det skulle bli ett träningsläger för oss i Njurunda. Men vi vände oss också till Jämtland och frågade om de ville vara med. Och de nappade. Så vi blev över 40 åkare som tränat i Lombäcken i två dagar, fortsätter Roger Gustavsson.
Att bromsa, svänga och göra rätt i hoppen är något av det som stått på schemat under träningslägret.
Och ungdomarna har gjort det mycket bra och varit ihärdiga under träningspassen. Det är inte vanligt att 14-15-åringar lägger sig klockan tio på kvällen. Men efter tio har det varit släckt och tyst i husvagnarna fortsätter Roger Gustavsson.
En av de som tränade i Lombäcken var Olle Back från Njurunda.
Det har gått bra och banan är jättebra att köra på. Och vi har fått lära oss mycket nytt. Jag har åkt cross i fem sex år, säger Olle Back.
Han var en av de yngre som deltog i lägret.
Men det finns också rutinerade åkare som är med, slutar Roger Gustavsson.

Mer läsning

Annons