Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagligverksamheten ordnade öppet ridhus

/

I går bjöds det in till öppet hus vid Ånge ridklubbs anläggning på Forsön. En inbjudan signerad deltagarna i kommunens dagligverksamhet vid stallet.

Annons

De beskriver sig själva som "ett glatt gäng" som har funnit sig mycket väl till rätta i de fyrbentas sällskap och den verksamhet som erbjuds i samarbete med Ånge ridklubb.

– Vi brukar bland annat packa hö, mocka hästarna och sopa och städa när vi är här, säger Frida Hägglund, en av cirka fem personer som regelbundet deltar i verksamheten.

Det var också hon som kom på idén med att man skulle ha ett öppet hus för att belysa vad man brukar få göra inom dagligverksamheten som bedrivs tillsammans med Ånge ridklubb.

En idé som fick gro till sig under våren, och som med hjälp från Johanna Eckeskog till slut resulterade i den nu genomförda öppet husdagen.

– Vi har en tipspromenad också, säger Johanna Eckeskog och pekar mot en grupp besökare som precis gett sig i kast med frågorna.

Syftet med dagen är enligt de båda tjejerna att locka fler deltagare till verksamheten så att de kan tillbringa mer tid på stallbacken. En plats där de inte är sena att intyga att de själva trivs utmärkt med att tillbringa sina dagar.

Mer läsning

Annons