Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att ta farväl av sommaren

/
  • I går pågick förberedelserna för fullt vid Wiskan marina, där bland annat en hoppborg ska locka folk till den inledande familjedagen.

I dag tänds hundratals marschaller runt om i Ljungandalen för att ta farväl av sommaren.

Annons

På flera platser runt om i landet, men kanske främst i Norrland, samlas man den sista helgen i augusti för att ta farväl av sommaren. Ofta syns eldar brinna denna kväll för att lysa upp den mörka natten.

I Torpshammar och Viskan har man sedan många år tillbaka som tradition att smycka broarna med marschaller.

Och i dag är det dags igen.

– I år samarbetar vi med Wiskans marina och vi bjuder på en familjedag med bland annat hoppborg, ponnyridning och vi har ett pirattema så vi hoppas att många kommer utklädda. Vi har även båtbingo, säger Josefin Edlund, föreningen Hammarslaget i Torpshammar, och förklarar vad det sistnämnda går ut på.

– Man kommer med båt till marinan och köper där lotter och sedan får man åka en sträcka på Ljungan för att hitta dessa siffror. Det är precis som trimbingo, fast nu på vattnet, säger Josefin Edlund.

Inga kvällsaktiviteter som tidigare år?

– Nej, men vill man så får man gärna ta med en gitarr och komma dit på kvällen.

För enligt arrangörerna så kommer elden vid marinan att brinna hela kvällen, och de 300 marschallerna som ska lysa upp Gimbron och bron i Viskan kommer att tändas strax före nio.

Och det är inte bara i kommunens östligaste utpost som augustikvällen kommer lysas upp. I Ensillre så tänker Parteboda byförening smycka bron över Ljungan med levande ljus. Dessutom tänder man upp grillar och bjuder på underhållning vid båthuset.

Slutligen så ordnar också scouterna Lyskväll i Ljungaverk, där samling sker vid Karlsro flyers klubbstuga klockan 19 för vidare promenad till "Flyet".

Mer läsning

Annons