Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Borgsjön runt: "Alla kan utgå från sin egen ambitionsnivå"

/

I morgon är det dags för den 35 upplagan av Borgsjön runt.
En motionsrunda för gammal som ung och oavsett ambitionsnivå.

Annons

Under lördagen kan deltagarna i Borgsjön runt välja att ta sig runt den traditionsenliga 19 kilometer långa slingan runt Borgsjön, eller den något yngre och kortare byamilen.

– Den kom till för precis femton år sedan. 19 kilometer kan vara långt för en del som till exempel har svårt att gå och då valde vi att erbjuda ett kortare alternativ också, säger Ronny Sundin på Erikslunds SK som arrangerar evenemanget.

Men trots allt brukar det vara den långa sträckan som lockar flest deltagare och på senare år har även fler och fler börjat springa slingan, som från början var en vandring.

– Ja och det är jätteroligt. Sen är det ju inte en tävling i den bemärkelsen och man vinner ju bara äran när man springer snabbast. Däremot har vi ett antal vinster som vi lottar ut på startbrickan. På så sätt har alla chans att vinna, säger Ronny Sundin.

De senaste åren har deltagarsiffran legat stadigt på runt 300 och Ronny Sundin tror på samma uppslutning även i år.

– Det ligger i tiden att tänka på hur mycket man rör på sig och att se till att man faktiskt gör det och det är jättebra. Det här är en skön slinga eftersom man kan utgå från sin egen ambitionsnivå och inte jämföra sig med andra, säger han.

Mer läsning

Annons