Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för en helg med motocross i Lombäcken

/

Det är dags för årets viktigaste helg för alla motocrossentusiaster i Ånge. För första gången på 19 år arrangeras nämligen en riktig tävling på crossbanan i Lombäcken.

Annons

VCK Ånge har gjort en kraftig uppryckning under den senaste tiden. Motorklubben med motocross på programmet har fått in nya medlemmar och fler entusiaster som vill engagera sig i föreningen.

– Ja, vi har väl gjort ett rejält ryck. Och med hjälp av vänner från andra klubbar i distriktet så kan vi klara att genomföra den här tävlingen, säger Niklas Abrahamsson, ordförande i VCK Ånge.

Niklas och en handfull entusiaster har sett till att anläggningen vid Lombäcken har rustats upp. Det har avverkats, röjts och snyggats till runt banan och själva bankroppen har förbättrats.

Nu är allt klatt för att kunna köra den första riktiga tävlingen på banan sedan 1996.

Det handlar om en deltävling i Mitt Sverige Cupen. Ånge har tilldelats den första deltävlingen för året och det ska tävlas lördag och söndag.

Cirka 130 förare från stora delar av främst mellersta Norrland kommer till start. Det är förare i alla klasser från barn och ungdomar upp till elitförare. Tävlingen är viktig eftersom det för många är årets första riktiga tävling.

Förkortningen VCK står för Vikens Crossklubb. Det hänger kvar sedan klubben bildades av några eldsjälar i byn Viken i Östavall.

Klubben kom till i mitten av 1980-talet och några år sedan kunde man bygga en egen bana i Lombäcken, nära Jämtkrogen.

Banan i Lombäcken har alltid varit populär som träningsbana. Eftersom det är en sandbana som går att använda tidigt på säsongen så är det många förare från hela distriktet som traditionellt söker sig dit för tidig vårträning.

Från hemmaklubben kommer 5-6 barn och ungdomar till start i helgen. Det är en ny generation som förhoppningsvis hjälper till att få bra fart på klubben igen.

Mer läsning

Annons