Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för film i Ljungaverk igen

/
  • Festivalarrangör Adam Gustafsson. Filmfestivalen

Filmen är tillbaka på Folkets hus i Ljungaverk.

Om knappt två veckor drar festivalen "Film för folket" i gång på Forum.

– Vi vill att biografen ska få liv igen, säger arrangören Adam Gustafsson.

Annons

Efter att ha legat i startgroparna ett bra tag så går snart startskottet för filmfestivalen "Film för folket" i Ljungaverk. Alla rättigheter är klara och fredagen den 7 maj visas de två första filmerna, "Mannen som slutade röka" (1971), och den första Beckfilmen, "Mannen på taket" (1976). Totalt visas 5 filmer under helgen.

– Vi vill försöka skrämma liv i biografen på Forum och visa att man visst kan gå på bio här, säger arrangören Adam Gustafsson som håller i trådarna tillsammans med Tomas Eriksson och Daniel Dübbel.

Tanken med festivalen är att alla ska kunna delta och priset är därför satt därefter.

– Det kostar 50 kronor per film. Men för en hundring kan man gå på alla visningar. Då blir man också medlem i den nystartade filmklubben "Hej film!". Medlemskortet blir som ett slags festivalpass under helgen. Dessutom har vi letat fram Forums popcornmaskin.

På lördagen utlovas riktig action med två Steve McQueen-rullar.

– Det blir först rafflande bilaction i "Bullit" från 1968. Efter det visar vi katastroffilmen "Skyskrapan brinner". Även om festivalfilmerna har visats förr så tror vi att det här kan gå hem eftersom de är riktiga klassiker och för att film ska upplevas på en bioduk.

Söndagen den 9 maj avslutas festivalen med matiné för barnen med "Loranga, Mazarin och Dartanjang" (2005). Men Adam Gustafsson hoppas på en fortsättning för både filmklubb och festival.

– Om det inte floppar så kan det bli en till festival. Det är kul att kunna använda bion och vi hoppas verkligen att det blir uppskattat.

Mer läsning

Annons