Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för medeltidsbröllop

/
  • I dag gifter sig Therese Jonasson och Daniel Rindsäter under Kälens medeltidsfest.

Från de småländska skogarna till Kälen, Torpshammar. Therese Jonasson och Daniel Rindsäter gifter sig mitt under Kälens medeltida folkfest på Midsommarafton.
– Det känns jättespännande, säger den blivande bruden.

Annons

De hade gått i giftastankar i två år, men utan att hitta det rätta tillfället. När de sedan läste ST:s artikel om att bröllopspar söktes till festen, insåg de att det var det perfekta tillfället de hade väntat på.

– Vi har velat gifta oss utomhus på sommaren och det här kändes rätt från början. Vi älskar medeltiden med kläderna och allt, så det är verkligen perfekt för oss, säger Therese Jonasson.

De har planerat kläderna noga och de har beställts från hela världen.

– Vi har beställt smycken från England, Daniels skinnjacka och väst från Tyskland och min klänning från USA, så det var tur att allt kom fram i tid, säger hon.

Klockan 12, en timme efter att midsommarprogrammet i Torpshammar har dragit i gång, hålls bröllopet inför flera tusen besökare. Däremot har många från parets familjer haft svårt att ta sig upp till den stora dagen.

– Det blev väldigt tätt inpå och många hade redan planerat in saker som inte gick att flytta. Dessutom är det väldigt långt att åka för de i släkten som har blivit lite äldre. Men vi kommer nog inte känna oss så ensamma, säger Therese Jonasson och skrattar.

Brudgummens syster, pappa med fru och en hel del av parets vänner kommer ändå att finnas på plats. Och de andra blir inte utan bröllopsfirande de heller.

– Nej, vi tänker ha en fest hemma sen för alla vänner och bekanta, så då får de vara med, säger hon.

Självklart blir det inte bara bröllop i Kälen under dagen. Bland annat står även i sedvanlig ordning midsommarfirande och riddarspel på schemat. Den eldslukande komikern Fakiren Khan bjuder även på underhållning under dagen.

Midsommarfirandet pågår fram till klockan 15 på fredagen.

Mer läsning

Annons