Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ny marsch mot cancer i Fränsta

/
  • Johanna Strand hoppas många sluter upp till den tredje upplagan av Walk for cancer.

Det har åter blivit dags för Torpsborna att ta ställning mot cancer. Något man gör genom att delta i Walk for cancer, ett initiativ i Leo Club Mid Swedens regi.

Annons

För tredje året i rad så arrangerar Lions ungdomsklubb i Fränsta en välgörenhetsmarsch där intäkterna oavkortat går till arbetet kring cancerforskningen.

Klockan 19 i kväll så släpps deltagarna i väg från området nere vid Torps kyrka, för att därifrån vandra Fränstavägen bort till Vikbron och sedan Kyrkstigen tillbaka till start- och målområdet igen.

– Det kostar 50 kronor att gå, och vi har ingen föranmälan i år utan man anmäler sig på plats, berättar Johanna Strand ur arrangörsgruppen.

Premiäråret så kom ungefär hundra personer till start i ett väder som påminde om årets kalla och blöta inledning på sommaren, och i fjol arton fler då inramningen var av mer högtrycksbetonad karaktär.

– Förhoppningsvis så slipper vi regnet. Just nu ser det i alla fall bra ut, säger Johanna Strand.

Som vanligt kommer ungdomsklubben att hålla med en enklare fikaförsäljning vid målgång samt sälja lotter som kan bidra till att dryga ut intäkterna från kvällen ytterligare.

– Vi brukar dra in runt 8 000 kronor på det här, och förhoppningsvis så blir det lite mer i år, säger Johanna Strand.

Mer läsning

Annons