Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför skrotar Ångemoderaterna sitt nytryckta valmanifest

/
  • Ångemoderaterna stoppar sitt valmanifest efter att det framkommit att man använt bilder på framgångsrika Ångebor utan att först inhämta deras tillstånd.

Ångemoderaterna har återkallat sitt valmanifest. Detta efter att man utan tillstånd använt bilder på framgångsrika Ångebor i sin trycksak.

Annons

Det är bland annat Järn och byggvaruhusets ägare Peder Mousten som utan sin vetskap blivit en del av Ångemoderaternas jakt på väljare. En medverkan som han fick kännedom om från helt annat håll.

– Det är inte bra. Jag vill inte figurera i något politiskt sammanhang. Jag har inget politiskt intresse över huvud taget, och då tycker jag det är fel att använda en bild på mig utan att fråga, säger han.

Även ytterligare en företagare fanns med i det ursprungliga manifestet. Ett manifest som Ångemoderaterna nu har beslutat sig för att dra in.

– Vi har stoppat utdelningen och det trycks ett nytt, och det har tryckts ett nytt där de här två företagarna inte längre finns med, säger oppositionsråd Hans-Erik Beck.

Han poängterar också att det aldrig fanns någon tanke med att koppla ihop personerna i med det egna partiet.

– Syftet var att lyfta fram några goda exempel i bilder, inte att det skulle vara politiskt på något sätt, säger Hans-Erik Beck.

För Peder Mousten är också det som inträffade lite av historia.

– Om de trycker upp nya blad som de har lovat så får jag acceptera det, säger han.

Mer läsning

Annons