Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De nya ägarna drog sig ur köpet av Torpshammar herrgård

/

Ett Norrköpingspar skulle köpa Torpshammar Herrgård.
Kontrakt var skrivet och handpenningen betalad – då drog sig paret ur.

Annons

I februari verkade affären kring Torpshammar Herrgård vara klar. Efter ett halvår av visningar hade till slut ett norrköpingspar i 35-årsåldern visat intresse för att köpa herrgården och även fortsätta att driva verksamheten. Affären gick så långt att köpehandlingarna var underskrivna och handpenningen utbetald.

De dåvarande ägarna Peo Jönis och Jennie Särlefalk började planera en flytt till Stockholm. För Peo Jönis väntade pensionärslivet, medan hans fru Jennie Särlefalk började titta efter någon annan sysselsättning.

Då drog sig de nya köparna ur affären.

– Det finns inget att göra åt det, det är ju vi som äger och nu måste vi självklart se till att det rullar vidare, säger Peo Jönis.

Paret blir alltså kvar på herrgården och kommer fortsätta driva verksamheten med samma personal som tidigare.

– Det är ju inte det att vi har vantrivts på något sätt - tvärtom. Men det har handlat om att vi saknar barnen och barnbarnen och ville komma närmare dem helt enkelt. Men nu blir det inte så, säger han.

En försäljning av herrgården är fortfarande aktuell, men det blir en senare fråga för paret.

– Vi vill fortfarande sälja och vi kommer lägga ut en annons, men det är inget som sker på en eftermiddag, utan det är en lång process kring det. Och sen väntar flera månader med visningar, så vi får se vad som händer i framtiden helt enkelt, säger Peo Jönis.

De har ändå förhoppningar om att kunna åka lite oftare till barn och barnbarn i Stockholm, trots att de kommer att driva herrgården.

– Vi har ju fantastisk personal som sköter det jättebra hela tiden när vi är borta, så jag känner mig trygg med dem. Men sen finns det självklart ett värde i att vara på plats en hel del också, så vi får se till att balansera det, säger han.

Mer läsning

Annons