Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ta över Tallbacken 2016

/
  • Per-Erik Persson berättar om den nybildade föreningen Tallbackens vänner och förhoppningarna om att få ta över arrendet av Ånges festplats.

Nybildade föreningen Tallbackens vänner vill att kommunen säger upp avtalet med den nuvarande arrendatorn av festplatsen.
– Vi är beredda att ta över och försöka återställa Tallbackens forna glans, säger ordföranden Per-Erik Persson.

Annons

Det började med en signal från fritidsenheten om att festplatsen var i behov av upprustning, något som också ST kunde konstatera vid ett besök på platsen.

Ett par möten senare var intresseföreningen Tallbackens vänner ett faktum, och i förra veckan landade en skrivelse på fritidsenhetens bord med önskemål om att det nuvarande arrendeavtalet sägs upp.

– Vi är beredda att ta över och försöka återställa Tallbackens forna glans. Enligt fritidsenheten så är det ett års uppsägningstid på det nuvarande avtalet, och därför vill vi att man tar ett snabbt beslut så att vi kan komma in så fort det går så att man inte missar en sommar till, säger Per-Erik Persson, ordförande i Tallbackens vänner.

Tillsammans med några andra i den nybildade förening så har man varit och tittat på anläggningen, och då också kunnat konstatera att anläggningen är i förhållandevis gott skick bakom det till det yttre mycket nedgångna skalet.

– Det var faktiskt mycket bättre än vad jag hade befarat. Dansbanans golv är i kanonskick, och utescenens skick är inte alls så illa som det ser ut, säger Per-Erik Persson.

– Men taket över scenen där orkestern ska stå måste bytas, och serveringen är också ett frågetecken om man ska försöka rusta upp eller helt enkelt titta på något annat alternativ, säger Per-Erik Persson.

Några renoveringspengar finns inte i föreningen, men med ideella krafter och vikänsla är Per-Erik Persson övertygad om att man kan uppnå målet, som är en levande festplats i fullgott skick.

– Får vi bara ett snabbt besked så kommer vi nog också göra någonting i samband med Hemvändardagen. Kanske kan man bilda någon form av stödfond eller insamling för de som vill bidra, slutar Per-Erik Persson.

Mer om Tallbacken:

Tallbacken kan ha gjort sitt (11 april)

De vill skapa en framtid för Tallbacken (18 april)

Mer läsning

Annons