Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ville ha plats i nya musikalen

/

Behärska både sång och dans samt kunna agera naturligt på scen. Det var några av kraven som juryn ställde på de medverkande i lördagens audition för deltagande i musikalen Jesus Christ Superstar.

Annons
Under lördagen hölls i sockenstugan vid Torps kyrka en audition med medverkande från flera orter. Det som söktes var sång och danskunniga i alla åldrar för att vara med i en uppsättning av musikalen Jesus Christ Superstar som Torps församling kommer att sätta upp till hösten 2006.
Till lördagens audition var det 37 stycken anmälda men det var endast 22 som kom. Förklaringarna till varför det blev så är flera men en av orsakerna verkar vara influensatider.
Ja, dels beror det på sjukdom, säger kyrkoherde Jan From.
Men han berättar också att de som på grund av sjukdom inte kunde komma till lördagens audition kommer att ges möjlighet till en chans längre fram.
Juryn, som var fem till antalet, hade ett både svårt och krävande arbete under lördagen. Jan From menar att det inte är lätt att utesluta deltagare men säger också att det ibland är självklart hur utgången ska bli. Men en sak har de i juryn kommit överens om.
Vi strävar efter att inte vara som idoljuryn, säger Jan From.
För att underlätta sitt arbete hade juryn tagit ett speciellt system till hjälp vid bedömningen av deltagarna. Det gick till på det viset att alla jurymedlemmar individuellt fick sätta poäng på de medverkande. Poängskalan gick från ett till tio och det juryn bedömde var musikalitet, teknik och röstmaterial. Sedan lade man helt enkelt ihop poängen och de som fick mest poäng gick vidare.
Det gjorde ett svårt arbete lättare, säger Jan From.
En som var med på audition var Johan Mörk. Han läser på Folkhögskola i Bollnäs med inriktning på folkmusik och har åkt de nära nog 20-milen därifrån för att medverka i uttagningen till musikalen.
Får man en stor roll så är det värt det, säger han.
Och repetitionerna är han inte heller nervös för utan menar att om man tänker sig ett yrke inom branschen så får man nog räkna med resor. Om ungefär ett år är det dags för premiär och då får vi se om juryn gjorde ett bra val när det gäller ensemblen.

Mer läsning

Annons