Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Digitalbio

/
  • Inom drygt en månad om tidsplanen håller kommer Folkets Hus i Ånge att visa film med den nya digitaltekniken. Avtalet är klart och tillsammans med Ånge ska ytterligare 30 platser få den nya tekniken i höst.

Nu är det klart. Om drygt en månad är det premiär för digitalbio i Folkets hus i Ånge.
— Nu kommer vi att kunna visa filmer samtidigt som det är premiär i Stockholm, säger Lars-Erik Bjelkström, föreståndare.

Annons
Tanken på att få digitalbio till Ånge har funnits under en tid.
Och nu följer man efter Folkets Hus i Söråker som redan har installerat digitalbio.
De är mycket nöjda. Och jag räknar med att det här kommer att bli lika bra för oss, säger Lars-Erik Bjelkström.
Från början kommer filmerna till Ånge på en cd-skiva.
Men det är i starten. Vi kommer att få en parabolantenn som vi kommer att ta ned filmerna via. Och då kommer det att gå ännu snabbare, säger Lars-Erik Bjelkström.
Och med den nya tekniken så kommer premiärerna att vara lika snabbt i Ånge som i de stora städerna.
När vi fått parabolen för att ta ned filmerna med och lägga in dem på en hårddisk så är nästa steg ytterligare en parabol där vi kan ta emot sportevenemang, pop- eller andra konserter från olika håll i världen. Tekniken gör dets möjligt att ta emot det mesta. Vi kommer även att kunna använda anläggningen som ett informationsinstrument vid föreläsningar och annat här, fortsätter Lars-Erik Bjelkström.
Biljettpriset kommer inte att förändras av den nya tekniken.
Den går att utveckla ännu med att kontrollen sköts via en dator och då kan man styra filmduk och mycket annat från scenen. Men nu väntar vi bara på att utrustningen ska komma. Den är inte större än en gånger en meter. Bildkvaliteten kommer också att bli mycket bättre i framtiden, lovar Lars-Erik Bjelkström.

Mer läsning

Annons