Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyser åsikter kring kulturskola

/
  • Fram till den 9 mars så finns möjlighet att tycka till om den kulturskoleutredning som Urban Åström har arbetat fram.

Utredningen om en kulturskola är avslutad. Nu bereds medborgarna möjlighet att yttra sig över de fyra förslag som arbetats fram.

Annons

Det har funnits en hel del åsikter om den kulturskoleutredning som initierades efter sommaren. En utredning som många befarar ska resultera i att musikskolan får mindre resurser.

– När man går in i en utredning så föds ofta negativa förväntningar, men i det här fallet så har politikerna varit väldigt tydliga med att det inte ska bli någon försämring utan en förbättring, säger Urban Åström, förvaltningschef på barn- och utbildningsenheten.

För även om det av utredningen framgår att Ånges musikskola kostar betydligt mer än i andra kommuner av samma storlek och situation, så är det i inget av de fyra förslagen tal om att plocka bort pengar från verksamheten.

Det som möjligtvis kan ske är att instrumentundervisningen påverkas negativt om alternativet med att tillföra ytterligare kulturverksamheter utan utökad budget blir det som politikerna till slut enas om.

– Men det finns också alternativ där man behåller dagens verksamhet och tillför ytterligare ben, påpekar Urban Åström.

Han betonar också att kulturskola inte är någonting nytt för Ånge kommun. Redan på 1990-talet så bedrevs en bred kulturskola under musikskolans flagg.

– Då hade man även kör, bild och drama i en väl utbyggd verksamhet, men då fanns också EU-medel som var med och betalade, säger Urban Åström, vars utredning presenterades för humanistiska nämndens politiker innan jul.

– Och nu kommer vi även att lägga ut den publikt, säger Urban Åström, som räknar med att den finns att läsa på kommunens hemsida från och med i dag.

– Vår ambition är att frågeställare ska få svar på sina frågor och funderingar inom 24 timmar, och utredningen kommer också att kompletteras med resultatet av en enkätundersökning som man gjort med elever ute på skolorna, slutar Urban Åström.

Mer läsning

Annons