Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyser satsning på miljön vid Ångesjön

/

Det skulle vara fint med lite bänkar och rastplatser längs Ångesjön. Det tycker en i alla fall en Ångebo som efterlyst detta i ett medborgarförslag.

Annons

Bland annat så är det vid brofästet mellan Forsön och Sörsidan som Ångebon gärna skulle se lite bänkar och bord som gör det möjligt att slå sig ner en stund, eller stanna till för en längre rast.

– Plana ut marken och sätt en eller två bänkar där, och kanske också en cementring så man kan grilla, skriver Ångebon i sitt medborgarförslag.

Gör man den enkla investeringen så är också tilltron stor att platsen kommer att bli välbesökt. Dels av de som brukar cykla Parteboda runt eller gå runt Forsön, men också barnfamiljer i Ånge som vill ha ett utflyktsmål inom lättillgängligt avstånd.

Förslaget är inte det första som har kommit från Ångeborna om att utveckla området längs Ångesjön. För ett och ett halvt år sedan så lämnades det också in ett medborgarförslag om att man skulle bygga en lång brygga utanför badplatsen Vojen, och förse den med bänkar så att man kunde bevittna solnedgången därifrån. Ett förslag som hittills inte har lett fram till något sådant resultat.

Mer läsning

Annons