Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En marsch i motvind

Det har blåst motvind för socialdemokraterna i vinter. I Ånge var inte heller vädergudarna på partiets sida. Efter marsch i regn kröp drygt 80 personer in i värmen i Medborgarhuset för att lyssna på årets 1:a majtal.

Annons
Klockan 13.59 avgick 1:a majtåget i järnvägsknuten Ånge. För tredje året i rad var det Timrå Musikkår som agerade draglok. Marschen som i år genomfördes i ihållande regn gick från Bobergsskolan till torget i centrum. Där var det tänkt att kommunalrådet Sten-Ove Danielsson och Anna Berger Kettner, ordförande i Broderskapsrörelsen, skulle ha talat. Men på grund av blötan flyttades resten av arrangemanget in i Medborgarhuset.
Där hälsade socialdemokraternas ordförande Åke Nyhlén välkommen. Sedan klev kommunalrådet Sten-Ove Danielsson upp i talarstolen.
Han betonade att det trots att Fuji Color i fjol lade ner verksamheten ser allt ljusare ut för kommunen.
En tredjedel av de som fick gå har fått eller är på väg in i arbete igen.
Han talade också om ett svenskt storföretag som kan vara på väg att etablera sig i Ånge. Något som skulle kunna generera 4050 jobb.
De har två orter som de väljer emellan och vi är en av dem. Till sommaren vet vi, sa Sten-Ove Danielsson.
Han lyfte även fram Akzo Nobels satsningar i Alby.
De hade 160 extra man där i veckan och det är något som gör att man känner trygghet. Det visar att Akzo ser en framtid här, annars investerar man inte dessa volymer, hävdade han.
Och även kommunens ekonomi ville han måla i allt ljusare färger.
Det var ett rekordunderskott på 12,5 miljoner kronor i fjol och i år kan det bli ett underskott på runt 2,5 miljon. Men 2006 och framåt ska vi klara av ett överskott i den kommunala kassan, spådde han.
Årets huvudtalare var Anna Berger Kettner, landstingsråd från Stockholm och ordförande i den kristna socialdemokratiska organisationen Broderskaparna.
Hon inledde sitt anförande med att sjunga a cappella.
Sedan talade hon om vikten av att våga drömma om det samhälle som man vill vara med och bygga. Partiets grundare hade drömmen om att bygga ett mer jämlikt samhälle.
Den kunskapen måste vi vinna tillbaka.
Och ett sådant samhälle är inte bara en vackrare tanke. Det är också effektivare hävdade hon.
Det lönar sig att satsa på bredden. Se vilka framgångar Sverige har haft i idrott och musik. Dessutom har vi varit oerhört framgångsrika på att producera varor och tjänster. Vi är egentligen en fjutt i världen, men vi har bestämt att vi ska satsa på många, sa Anna Berger Kettner bland annat.

Mer läsning

Annons