Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person allvarligt skadad

/
  • ollisionen mellan bilen och traktorn blev mycket kraftig vid olyckan. Bromsspåren tyder på att det gick fort vid olyckstillfället.

En person skallskadades och hämtades med helikopter efter en trafikolycka efter riksväg 83 i Hallsta, strax utanför Ånge på måndagsmorgonen.

Annons
Det var strax efter klockan åtta som olyckan inträffade mellan en personbil och en traktor.
Båda fordonen var på väg österut och traktorföraren hade påbörjat en vänstersväng mot Hallstaborg när personbilen körde in i traktorns bakända.
I personbilen färdades tre personer.
Föraren en man i 40-års åldern, och bosatt på flyktingförläggningen i Ånge, klämdes fast mot ratten av tyngden från en passagerare som satt i baksätet. Passageraren hade inget bilbälte på sig och slungades framåt vid kollisionen och mot föraren som slog huvudet i ratten.
Föraren var under den timme som räddningsarbetet pågick medvetslös och enligt räddningspersonal på platsen hade han ådragit sig huvudskador. En ambulanshelikopter från Östersund rekvirerades och förde den svårt skadade föraren till Östersunds sjukhus.
Passageraren i baksätet ådror sig ett armbrott vid olyckan.
Ytterligare en person färdades i bilen och satt i passagerarsätet fram. Han klarade sig utan synbara skador men fördes till Sundsvalls sjukhus.
Föraren av traktorn klarade sig helt utan skador
Trafiken stängdes av helt under den halvtimme som ambulanshelikoptern fanns på olycksplatsen.

Mer läsning

Annons