Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenörer anmälda för nedskräpning – utmålar kommunen som onormal

/

Två entreprenörer i kommunens östra delar har polisanmälts för miljöbrott. Ett företagsfientligt och onormalt agerande av kommunen, hävdar de själva.

Annons

Allting började med ett anonymt klagomål om en olaglig soptipp. På en fastighet hade en stor hög med diverse emballage upptäckts, vilket också var fallet när bygg- och miljökontoret besökte platsen.

I ett surhål hittades emballageavfall märkt med en annan entreprenörs namn. Ett upplag som enligt fastighetsägaren berodde det på att denne lovat hjälpa den andre entreprenören med att ta hand om avfallet.

I ett senare samtal meddelades också att emballaget lagts på fastigheten för mellanlagring innan vidare transport till återvinning. En uppgift som även den emballagelämnande entreprenören stöder i det gemensamma överklagandet till länsstyrelsen.

De gör också klart att de inte är nöjda med kommunens handläggning och hävdar bland annat att Ånge kommun är företagsfientlig och onormal. De pekar också på att ingen återvinning finns inom flera mils radie.

"För att vi ska få ekonomi på emballagehanteringen måste vi näringsidkare gå samman och lagra tillräcklig mängd ofarligt emballage", skriver entreprenörerna.

Mer läsning

Annons