Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felparkering kommer att kosta

Hitillls har Ånge kommun inte delat ut några parkeringsböter.
Men nu är det andra planer på gång när det gäller parkeringen.
— Kontrollavgift kommer att införas, säger Pernilla Ehn, gatu- och renhållningsansvarig i Ånge Kommun.

Annons
En felparkering i Ånge leder inte till en p-bot. För tillfället får de felparkerade en lapp med följande text: "I Ånge är det billigt att parkera men här får du inte stå mera".
Vi är lite snälla än så länge, säger Pernilla Ehn.
Det är i nuläget hon själv som går ut och sätter lapparna på fordonen. Och enligt henne kommer det inte att bli aktuellt med någon kommunalt anställd parkeringsvakt utan hon kommer fortfarande att lappa bilarna, men nu kommer det att bli med en kontrollavgift. Kostnaden för att parkera fel kommer att ligga på 300 kronor och när de nya reglerna börjar gälla är lite oklart.
Jag har rätt att ta ut kontrollavgift i dag. Men jag har ingen lust, säger Pernilla Ehn.
På torsdag har tekniska nämnden möte i Ånge och då kan det, enligt henne, beslutas om den nya avgiften blir ett faktum. Hon betonar också att det inte ska ske slumpvis, utan ska kommunen börja med kontrollavgift så ska samma regler gälla hela tiden.
Fastställs dessa regler kommer det alltså vara slut med att parkera fel utan att få böter. Likt flera andra kommuner kommer Ånge att ta ut avgift för felparkeringen. En kontrollavgift som bringar inkomster till kommunen och som sedan ska redovisas till Vägverket.

Mer läsning

Annons