Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feriejobb sätter över 100 ungdomar i arbete i sommar

/

Baka, sysselsätta de äldre, rensa ogräs och sälja glass.
Över hundra ungdomar jobbar under sommaren som feriearbetare i kommunen.

Annons

Det fanns 212 platser. 114 av dem fylldes med arbetssugna ungdomar, som utspritt över hela kommunen tar sig an allt mellan himmel och jord.

En av de som fått feriejobb i sommar är Ali Ebrahimi. Det första gången han sommarjobbar och han tillbringar sin tid på bageriet Kringlan mitt i Centrala Ånge.

Trots att det inte var hans förstahandsval är han nöjd och trivs väldigt bra.

– Jag ville vara på ett äldreboende först, men nu när jag är här tycker jag att det är jätteroligt och det är superkul att få hjälpa till, säger han.

Även Alexandra Sundvisson sommarjobbar för första året i år och trivs bra på sin arbetsplats. Hon arbetar ensam i kiosken vid Vojen, ett arbete som innebär såväl att städa kiosken och badplatsen och dessutom sköta försäljningen av kioskvarorna.

– Det är kul, jag sökte ett jobb inom café och det var ju det jag fick så det är roligt. Nu har jag ju inte varit här så länge, men jag tycker att det är roligt, säger hon.

Att sommarjobba behöver inte alltid kännas som att jobba. I alla fall om man frågar Nicoline Nordström. Hon har hållit på med hästar i 12 års tid och förra året fick hon en plats på Göran Magnusson Stall i Fränsta. Hon trivdes så bra att hon sökte dit igen.

– Det är väldigt roligt. Att kunna kombinera ett intresse med sommarjobbet är perfekt, det kan inte bli mycket bättre än så, säger hon.

Agneta Andersson på kommunens utvecklingsenhet tycker att det är jättebra att så många ungdomar visat intresse att feriejobba under sommaren.

– I många fall är det deras första jobb och de får möjligheten att visa upp sig och tjäna pengar så det är jätteroligt, säger hon.

Hon hoppas även att ungdomarna får fortsatt blodad tand att stanna kvar i kommunen även i ett framtida yrkesliv.

Mer läsning

Annons