Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnbygdens byar vill stoppa vindkraftpark

/

"Vi vill att fullmäktige i Ånge kommun använder sitt veto och säger nej till den planerade vindkraftparken".

Annons

Ja, så skriver medlemmarna i Östra finnbygdens intresseförening i ett uttalande angående planerna på en stor vindkraftpark i gränslandet mellan Medelpad och Hälsingland.

– Vår horisont kommer att vara täckt med snurrande och blinkande maskiner som skapar ett oroligt och disharmoniskt landskap, konstaterar föreningen i den skrivelse som antogs i samband med föreningens årsmöte.

Får de sökande bolagen SCA energy och Eon vind klartecken för vindkraftsprojektet, som går under namnet Bäråsen, så målar byborna upp en framtid där de mot sin vilja förflyttas från skogens harmoni och naturupplevelser till ett "industriområde med full industriverksamhet dygnet runt".

– Då den planerade vindkraftparken är långt utanför vad Ånge kommuns översiktsplan redovisar vill vi att fullmäktige använder sitt veto och säger nej till den planerade vindkraftsparken, skriver föreningen.

Uttalandet har undertecknats av ett 70-tal personer som bor eller verkar i Östra finnbygdens byar – Hjältanstorp, Munktorp, Saxen, Kilen och Storulvsjön.

Mer läsning

Annons